Friday, July 13, 2012

Beğendili Kebap Tarifi

Anasayfa » Sıcak Yemekler » Beğendili Kebap Tarifi





13 Temmuz 2012  |  Yazar: Elif  |  Alttaki formu kullanarak, sende bir yorumda bulun.







Gerekli Malzemeler


4 kişilik 
(1- 1/2) su bardağı süt
(1) çorba kaşığı un
(2) tane patlıcan
(2) çorba kaşığı tereyağı
tuz
(3) çorba kaşığı rende kaşar peyniri
(1) tane soğan
(1) çorba kaşığı salça
(1) çorba kaşığı tereyağı
(500 gr) kuşbaşından daha iri doğranmış dana yada kuzu eti


Nasıl Yapılır?


Soğanı rendeleyin ve sıkarak suyunu çıkarın. Etleri bir kaba koyun ve soğan rendesi ve soğan suyunu üzerine dökün ve çırpın. (5-6) saat buzdolabında bekletin. Tencere içerisinde bir çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Etleri, kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Salçayı suda eritin ve biraz tuzla beraber tencereye dökün. Et iyice yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları ocakta közleyin.Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin. Sonra sıkarak suyunu çıkartın. Küçük bir tencerede tereyağın bir kaşığını kızdırın ve un ekleyip, sararana kadar kavurun. Ateşten alıp patlıcanlarla karıştırın. Tuzunu ayarladıktan sonra döverek püre haline getirin. Kalan tereyağını ve kaşar peyniri rendesini de içerisine katın.Son olarak da sütü ilave edin iyice karıştırın. Tabağa önce bu püreden koyun üzerine etten ve etin kendi sosundan koyun. Arzu ederseniz tabağın kenarında ızgara da pişirilmiş sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.






Benzer Yazılar

No comments:

Post a Comment