Saturday, July 14, 2012

Taze sogan corbasi




sogaaanmi :) evet yine tezat bir corba, tarif yine bana ait dilerim beyenirsiniz 





malzeme


15 adet taze sogan


250 gr patates


2 ymek kasigi pirinc


150 gr süzme yogurt


1 kuru sogan


2 yumurta sarisi


1 kahve kasigi kekik


biraz muskat rendesi


tuz karabiber


1,250 ml et suyu yada tavuk suyu


yarim cay bardagi hakiki zeytinyag


üzerine


3 yemek kasigi zeytinyag


2 adet taze sogan






tencereye yagi koyun .üzerine temizlediginiz soganlari ve kuru sogani ince dograyip tencereye koyup biraz kavurun


soyup küp seklinde dogradiginiz patatesleri ekleyin tencereye  yaklasik bes dakika berberce kavurun






tencereye iki yemek kasigi pirinc ilave edin .kekigi ,tuzu ,karabiberi muskati ile tatlandirin  






suyunu ekleyin kaynamaya birakin. yaklasik 20 dakika pisirin .orta ateste pisirelim kapagini yarim kapatin ki


su kaybi fazla olmasin






pisen corbamizi el blendirindan cekelim hic parca kalmasin






yumurta sarilarini yogurdu bir kasede iyice karistiralim .yaklasik yarim cay bardagi sicak su ilave ederek inceltelim corbadan da  bir  kepcede ilave edip yumurtali karisima,geri hemen corbaya ilave edip karistiralim (tencereniz ocaktan alinmis olmali .)






kücük bir tavada zeytinyagini isitin .üzerine dogradiginiz soganlari atip iyice kizartin. kekik seviyorsaniz bu asmada yarim cay kasigi daha ekleyebilirsiniz






corbanizin üzerine gezdirip servise sunabilirsiniz .


afiyet olsun tezat gelsede deneyin derim ;)

No comments:

Post a Comment