Monday, July 30, 2012

Güllaç Nasıl Yapılır – Güllaç Tarifi


Ramazan sofralarına renk katmak için, güllaç nasıl yapılır hep birlikte öğrenelim.

Tencerede süt kaynasın, ardından şeker ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.

Bir tepsiye güllaç yapraklarını teker teker koyun, üstüne kepçe ile ılık sütten dökün, aman dikkat:  bu konuya özen gösterelim. Bir sonraki güllaç yaprağını tepsiye koymadan önce tepsideki güllaç yaprağının sütle iyice yumuşamasını bekleyin.

5 adet güllaç yaprağından sonra üstlerine dövülmüş ceviz serpiştirin. Sonra kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak üstlerine dizin.

Kalan sütü de güllaçların üstüne dökün ve ince kıyılmış bademlerle süsleyin.

Güllaç yaprakları sütü iyice çektikten sonra buzdolabında bekletin ve soğuk olarak servis yapın.

Arzu ederseniz servis yaparken üzerine gül suyu ekleyin. Ayrıca meyve dilimleriyle de süslenebilir.

Güllaç tarifimiz böyle pratik. Afiyet olsun.




Malzemeler: (5 kişilik, 20 dakika)

10 tane güllaç yaprağı8-10 su bardağı süt2 su bardağı toz şeker1 su bardağı ceviz içi1 çay bardağı ince kıyılmış bademgül suyu (isteğe bağlı)

No comments:

Post a Comment