Tuesday, August 28, 2012

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi




Yoğurt salataya nedense çok yakışıyor. Sıradaki tarifimiz meze olarak hem akşam yemeklerinde, davet sofralarında, hem de çay davetlerinde sunulabilecek güzellikte bir lezzet. Yoğurt ile havuç salatasının buluşması.






Havuçları yıkayıp uçlarını aldıktan sonra kabuklarını soyalım. Ardından rendenin büyük kısmı ile rendeleyelim. Tavaya sıvı yağ koyup ısıtalım ve ardından havuçları ekleyip üzerine tuzunu serpelim. Orta ateşte yavaş yavaş kavuralım. Kavurduktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.






Sarımsakları soyduktan sonra yıkayalım ve tuz ilave ederek ezelim. Rendeleyebilirsiniz de ama ezildiği zaman aroması daha güzel oluyor diye düşünüyorum. Sarımsak ve yoğurdu bir kapta buluşturarak iyice çırpalım. Pürüzsüz bir kıvama gelen kadar çırpmalıyız. Ardından havuçları da ekleyelim ve nazik bir şekilde karıştıralım. Çok sert davranırsak havuçlar zarar görür. Tuzunu kontrol edelim ve servis tabağımıza alalım.






Üzerine sızma zeytinyağı gezdirelim. Maydanoz, dere otu, nane, pul biber ve kekik ile de süsleyebilirsiniz salatamızı. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment